Szebellédy Gyógyszertár
9400 Sopron, Deák tér 35.
Tel.: 99/505-469 Fax:99/524-891
e-mail: szebelledy@mail.pharmanet.hu
Gyógyszertárunk rövid bemutatása

A soproni Szebellédy gyógyszertár elődjét a Szent Erzsébet gyógyszertárat 1912. augusztus 1-jén a fertőszentmiklósi Desits Lipót gyógyszerész alapította. A valamikori 5/19 számú gyógyszertár az Erzsébet utcában megszüntetett gyógyszertár jogutódjaként 1970-ben nyílt meg, ekkor vette fel a gyógyszertár a Tétről származó kiváló analitikus, Szebellédy László nevét. A korszerűen berendezett, nagy forgalmú gyógyszertár a 90-es évek közepéig import gyógyszerek tartására kijelölt gyógyszertár volt, ellátta a soproni és Sopron környéki intézményeket, szociális otthonokat gyógyszerekkel, valamint ez volt a város ügyeletes gyógyszertára.
A gyógyszertár privatizációja - 1997.december 8. - óta Dr. Kocsis Krisztina és Várnagyi Gergely szakgyógyszerészek vezetik a patikát. A teljesen megújult patika aktívan részt vesz az egészségnevelési programokban, a Patika-Napok rendezvényein. Vérnyomás-, vércukor- és koleszterinmérés, kamerás hajvizsgálat szolgálja a betegek gondozását. Az úgynevezett gyógyszertári információs sarokban a város szinte minden pontjáról érkező betegnek ingyenes tanácsot adunk, a felvetődő problémákat orvosoljuk.
A városban a "Nagy" gyógyszertárként ismert, naponta 20 óráig, szombatonként 13 óráig nyitva tartó, minden tekintetben kiválóan felkészült, nagy forgalmat bonyolító patikában a bejárat mellett beteghívó berendezést helyeztünk üzembe, amely gyorsítja a patika áteresztőképességét, tovább fokozza az amúgy is kultúrált kiszolgálást. A betegeket, illetve a prevenciós szándékkal belépőket segíti még a banki terminál, lehetőséget teremtve számos egészségpénztári kártyával történő fizetésre, a számítógépes rendszer, a tára mögötti gyógyszerfal, a laboratórium kiváló felszereltsége, az uniós normáknak való megfelelés, s természetesen a gyógyszertárban dolgozók szakmai felkészültsége, naprakészsége, udvariassága.

Nyitva tartás:

Hétfő - Péntek:
7.30 - 20 h
Szombat:
7.30 - 13 h
Vasárnap:


Ügyelet:
Az ügyeleti rend megtekinthető a www.sopronert2005.hu honlapon

Elérhetőségeink:

Cím:
 9400 Sopron
 Deák tér 35.

Telefon:
 99/505-469
 

Fax:
 99/524-891

e-mail: 

Megközelítés:
Eddigi látogatók száma:
1